Feeds:
Posts
Comments

Archive for September, 2008

Kueh Raye

entry kali nie pasal kueh raye..tahun nie tk tau ape kena ngan mak n kakak ipar aku rajin sangat nak wat kueh raye, selalu nyer beli jekk tk penah pon buat, kali nie berlainan la dari raye sebelum nyer..mak aku kate kueh raye beli skrg nie tk sedap lagi-lagi yg kilang buat..so dengan mengambil langkah yg bijak mak aku mengajak kakak ipar aku buat kueh raye..aku teropong punye teropong dah 5 jenis dorang nie wat..patut ahhh mlm2 aku bauu sedap semacam je dari bilik rupenyer bau kueh raye beb..syok gak layan tgk mak aku nie wat kueh raye sambil membebel2 tah ape yg diborakkan tu yg aku raye kueh raye nie mcm lemak semacam jekkk..mak aku cakap nie baru buat 5 jenis dea kate ade 5 hari lagi nk raye so leh wat 5 jenis lagi..perghhh gile laaa nak wat kueh raye byk2 tahh sape yg nak makan byk2 tuuuu..tapi tu tak pastila kesahihannye bergantung la tahap mood kerajinan mak ngan kakak ipar aku nie..bukan ape kekadang cakap jemm bom bom..hehehhe sory la ekk nanti raye aku mintak la ampun n maaf..kekekeeke..nie sempat gak aku ambik gamba kueh2 yang dahh siap dibuat tgk mmg mcm sedap tapi rase tk tau laa macam mane..kalau korang sume nak try rase nanti dtg la umah aku beraye yeeee..ehheehe Enjoy

nie la tokey kueh raye (kakak ipar aku)..tgk sibuk buat kuehh tuu..mak aku time nie lari tinggal selipar jek malu ambik gamba sebab dea kate tk cun tk leh ambik gamba..hahahaha mcm2 mak aku niee..skrg nie aku tgh update blog nie, tah ape keje mak aku tuhhh..niee mesti tgh study resipi baru kueh raye

nie tahh ape benda aku tak tau..mak aku kate buat kueh kena letak star baru besttt..baru bile mkn rase mcm sampai bintang di syurga..

amacam menarik tak kueh raye kt umah aku nanti..so kalau nak rase mohh le dtg leh try satu2..sedap tk sedap tu LU FIKIR LA SENDIRI !!!

Read Full Post »

Scene 1 take 99 Action !!

Activiti hujung minggu Cs team kali niee = video shooting

idea nie gabungan  Cs + CST = hasil nyer nanti kite lihat (on progress)

Kalau nak tau video ape kitorang shoot, ermm tunggu jela tak lame lagi keluar la dlm mase terdekat..Tunggu rugi kalau tak tgk video nieee, bkn senang nak buat niee beb sebab nie la 1st time Cs wat video.. sebelum nie Cs ambik still image jekk kali nie berlainan skit bak kate mr udey ‘test market’…lokasi pengambaran untuk video nie kt ulu langat+mardi+office Cs..Mmg best la wat activiti nie walau pon penat gile..kitorang seronok wat benda niee, dah la puase plak tu + dgn cuaca yg panas shoot di bawah mentari yg terik semua crew terbakar..

The Making


Read Full Post »

Reception Zharif & Amylia

Read Full Post »

Baju Melayu

Ape cite dengan baju melayu nie.. PERSOALAN – baju melayu nie wajib ke nk pakai bile Hari Raye ? kalau hari raye kite pakai baju lain tk blehhh ke ? tula soalan yg tk bestt (ade ke soalan camnie kekeke)..pakai baju melayu la BEST !! (menarik, tertarik baru de BOOOM) lagi2 hari raye, sebab time nie la pon nak bergaya pakai baju melayu ngan songket..Bile pakai baju melayu baru la nampak seri bile first raye and baru la nampak macam raye skit, kalau tk takde la beza ngan hari yang lain..sebenarnye bkn ape saje jek nak share skit cite pasal baju melayu nie, sebab pejam celik je nak raye dah nanti..Yeehaa YahooOO yahooO ! ! (overactive secara tiba2) baju melayu aku dahh siap hahhahaahah tk sabar nk pakai nie, saje je nk eksennn kt sini..haha bkn ape sebab dah 3 thn beb pakai baju same jeeee..Nie baru la tukar yg lain..Pilihan kali nie baju melayu cekak musang ke teluk belanga, warna ape ehhhh..nanti tauu nanti kite saksikan photo nyerr tungguuuu… (comingsoon)

Read Full Post »

Nikah Intan & Asyraf

Read Full Post »

Ramadhan

Hari nie hari ke 5 kita semua berpuase bagi umat islam..aku pon lame tk update blog nie sebab modem n network card terbakar kena sambar petir, sebaik la tk komputer aku skali kena sambar..So skrg dah ok n boleh la update blog selalu.. kat sini aku nk ucap selamat berpuase bagi semua umat islam kat dunia nie semoga bulan ramadhan nie memberi makna kepada kite semua..

Ramadhan = bulan yg ke 9 dlm calender islam dan erti bulan ramadhan nie ialah sangat panas, bulan yang membakar dosa sebab tu kita di haruskan berpuasa selama sebulan untuk membakar dosa2 yg kite lakukan dan membuat sebanyak mungkin amalan..bulan nie jugak la dibuka pintu syurga dan ditutup segala pintu neraka and setan-setan sume kena ikat..mcm ustad pulak aku cakap nie hehehhe

Read Full Post »