Feeds:
Posts
Comments

Archive for August, 2008

Cafergot

Ape benda Cafergot nie ? kalau nk tau nie la sejenis ubat yg aku telan kalau diserang MIGRAIN..kebelakangan nie selalu plak aku kena attack ngan sakit kepala yg sangat tidak menyenangkan, sampai nk wat ape2 pon susah..so cara nyer kalau aku kena attack ialah dgn menelan sebijik cafergot dan terus memaksa diri untuk tido, walaupon aku tk ngantuk sambil berdoa bile bgn jekk akan pulih seperti sediakala 🙂

Migrain tu ape plak ? Migrain nie merupakan sakit kepala vaskular yang paling biasa berlaku dengan kesakitan yang berlaku di sisi kepala. Simptom2 migrain ialah kesakitan dan ketidak selesaan yang akan menjejaskan kerja seharian, muntah, pening, sensitif kepada cahaya dan bunyi. Serangan migrain mengambil masa sepanjang 4 jam hingga 72 jam, kadang-kala mengambil masa yang lebih lama, serangan tersebut mungkin berlaku berulang kali. Sebelum dan semasa serangan migrain juga mungkin mengakibatkan gangguan saraf dan emosi.

Read Full Post »

Reception Rizal & Hana

Wedding Reception Rizal & Hana, Lenggeng N.Sembilan

Wedding kali nie kat Lenggeng, pasangan pengantin mmg sporting di tambah plak ngan saudaramara yg riuh rendah yang membuatkan suasana time wedding nie happening..rizal & hana nie walaupon baru 1st time jumpe mudah mesra and membuatkan kitorg selesa shoot wedding pasangan nie..tgh2 sibuk2 shoot ternampak plak member aku, la rupe nyer kawan aku punye kawan punye wedding..kecik je dunia nie rupenyer. Rizal & Hana nie sebaya jek ngan aku cume beza nyer aku tk KAWIN Lagi ! ! hehehe

Read Full Post »

Konvokesyen

Konvokesyen ke 5 UniKL – Putrajaya International Convention Centre

16 OGOS 2008 hari tu majlis konvokesyen aku setelah 3thn study akhirnya dapat jgk segulung ijazah. ingatkan dulu pas diploma terus nk keje and tak mau continue study lagi, tapi tah mcm mane bile dah keje setahun lebih rase nk continue study blk ambik degree..So pejam celik dh hbs pon alam persekolahan aku, siap dah konvo plak tu..Convocation kali nie kt PICC, dengar orang cakap PICC nie kire convention centre yg tercanggih kat Asia tapi ape yg ku lihat mmg lawa tempat nie..Time konvokesyen nie kire aku group yg terawal naik pentas. Penganugerahan dibuat oleh Chancellor UniKL – Yang Teramat Mulia Tengku Mahkota Pahang Tengku Abdullah Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah.

Read Full Post »